tak my sme jazyk vôbec nešúpali a najčastejšie sme tú hlavu vyprážali aby tam aspoň strúhanka bola na jedenie, lebo tam človek v podstate iba odhryzol uši čo bola iba dáka chruma a viac mäsa bolo iba na líčkach + ten jazyk :D A potom už iba vylomil zadnú časť lebky, vyklepol mozog a to bolo všetko :D Tak som si zaspomínal na jedlo čo som nemal už tak cca 20 rokov minimálne :D
U nás sa hlava dávala do polievky. Tie uši, tomu moc nerozumiem, veď to zostalo na koži, nie? Teda, čo si pamätám ako otec sťahoval zajacov (králikov, u nás sa to volalo zajac). Líčka boli tiež dobré.
Mňa zaujímalo to, ako sa dá stiahnuť koža z uší. Ja to poznám tak, že sa stiahla koža z celého zajaca a uši sa odrezali. Takže zostali v kuse so stiahnutou kožou. Hlava s jazykom sa varila v polievke, to je jasné.
Ako decko som tie paprce normálne okusovala :D
Skúšala som to dať raz aj mojim deťom, ale poslali ma s tým....
má lepšie nechty ako ja
Mne sa to vždy hnusilo, ale dedko to lúbil objedať. Voľakedy ľudia vedeli, čo je dobré, ani kolagénové tabletky nepotrebovali.
@musimreagovať a čo prasačí mozog či husacia krv v praženici? :D Alebo prasačie uši a zajacie uši aj mozog :))
Zajačí mozog aj jazyk je veľká dobrota, uši som neskúšala:)
Kurací mozog som tiež mala rada a sestra vraj jedávala aj kuracie oči.
Ale veď to ťa nemá zasýtiť, to je len taká maškrta.
Ani nie. Jazyk je dosť veľký, len s tým bola trochu babračka. Bolo ho treba po uvarení ošúpať.
Večer začínať takúto debatu!
Roky som to už nejedla a teraz mám takú chuť ...
Snívať sa mi bude:)
tak my sme jazyk vôbec nešúpali a najčastejšie sme tú hlavu vyprážali aby tam aspoň strúhanka bola na jedenie, lebo tam človek v podstate iba odhryzol uši čo bola iba dáka chruma a viac mäsa bolo iba na líčkach + ten jazyk :D A potom už iba vylomil zadnú časť lebky, vyklepol mozog a to bolo všetko :D Tak som si zaspomínal na jedlo čo som nemal už tak cca 20 rokov minimálne :D
U nás sa hlava dávala do polievky. Tie uši, tomu moc nerozumiem, veď to zostalo na koži, nie? Teda, čo si pamätám ako otec sťahoval zajacov (králikov, u nás sa to volalo zajac). Líčka boli tiež dobré.
A co tak opecene rozky nasiaknute kacacou krvou? Alebo mandle z prasacieho rypaka. Ine lahodky... Usi a ine suciastky sli do tlacenky...
no však tie uši to bola iba taká chrupavka skoro priesvitná alebo ako to mám nazvať. Koža bola stiahnutá.
To sa ako dá? U nás sa to robilo tak, že sa uši pri sťahovaní kože odrezali. Nevedela som, že sa dá stiahnuť aj z nich.
Mňa zaujímalo to, ako sa dá stiahnuť koža z uší. Ja to poznám tak, že sa stiahla koža z celého zajaca a uši sa odrezali. Takže zostali v kuse so stiahnutou kožou. Hlava s jazykom sa varila v polievke, to je jasné.
stiahnť sa to asi nedá, to by sa asi utrhlo. Otec pri tom používal nožík.
Kua, to je diskusia. Musel som prestat citat, aby som sa nepogrcal🤮
Aj mne tie zajačie uši vždy išli dole s kožou. Ale jazyk, kozoček, líčka a kuracie paprčky, to som jedol do sýta. 30 rokov preč.