Gašo

JG | Kto ma nepozná, môže ľutovať ... kto ma pozná, už ľutuje:)

Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
jangaso
2021 Zdroj: www.facebook.com
 
mikchalus
mikchalus | 22.11.2020 00:26

masas masam masaz uz ide na plne obratky...


mikchalus
mikchalus | 22.11.2020 02:03

Kdo je tady sobec? D-FENS 21.11.2020
zdroj: http://dfens-cz.com/kdo-je-tady-sobec/

Předně bych rád veřejně poděkoval Václavu Klausovi st,, že se vysral na tu jejich obličejovou masku a vydal se na Národní třídu tak, jak mu zobák narostl.


Sledoval jsem toho večera hysterické reakce rouškomrdů v médiích. Zejména mě zaujala jakási afektovaná dvojice, která veřejně prezentovala názor, že takové chování je sobecké.

Hej! Kdo je tady vlastně sobec?

Vy nutíte mě, abych si zakrýval ústa a nos nějakým směšným hadrem a hrál s vámi dětinskou hru na to, že to k něčemu je. To všechno proto, aby vy jste se cítili bezpečně.

Vy nutíte mě, abych byl já, moje rodina a moji přátelé zavření doma, aby vy jste se cítili bezpečně a nenakazili jste se ode mně. Já od vás nic nechci.

Vy nutíte mě, abych neposílal moje děti do školy, protože by se tím prý šířila infekce, které vy se bojíte.

Vy nutíte mě, abych opustil svoji práci, protože sníte o tom, že „vypnete“ ekonomiku, abyste se vy cítili bezpečně.

Vy nutíte lidi, aby kašlali na svoje rodiče a blízké a nenavštěvovali je, protože by se tím prý šířila infekce a z té jste vy posraní strachy.

Vy nutíte mě, abych odepsal část svého majetku a úspor, protože je znehodnocuje vláda tím, že tiskne prachy jako v rovníkové Africe. Ty peníze využívá k tomu, aby z nich financovala fakticky neexistující pracovní místa, která vy nehodláte opustit.

Vy to budete, kdo mě zanedlouho bude nutit napíchat si nějaké narychlo vyvinuté svinstvo s neznámými vedlejšími účinky, abyste se vy cítili bezpečně. Já bych si po vás nikdy nic podobného požadovat nedovolil!

Vy nutíte mě, abych měl strach, protože ho máte vy.

Vy mě nutíte vzývat vaše „vědecké“ modly jako toho zoufalce Flegra a nutíte mě respektovat jejich názory, které pokládám většinou za úplně směšné. Já vám žádné autority nepředkládám, vystačím si s vlastním názorem.

Vy maskujete vaše záměry za dementní budovatelská hesla jako „společně to zvládneme“, což má zakrýt to, že vy realizujete vaše plány na můj účet a ne opačně. V téhle bitvě nebojujeme společně, tohle je teror ustrašených sobců na zbytku společnosti.

Vy požadujete každý den čím dál víc a já po vás nechci nic, kromě jedné věci, abyste mě už konečně nechali na pokoji. Jestli se něčeho bojíte, tak se proti tomu chraňte sami. Nandejte si respirátory, atombordely, polejte se dezinfekcí, zavřete se doma a poslouchejte Jiřinu Bohdalovou.

Vy jste arogantní sobci, rouškomrdi.


mikchalus
mikchalus | 22.11.2020 02:05

Strasne sa mi paci pomenovanie: rouškomrd. najvacsi rouškomrd je matlo. a vy ste jeho posluhovaci rouškomrdi taktiez (teda nie vsetci, ale vacsina, zalostne aj tu na gulasi....) cest a srdecny pozdrav vsetkym NErouškomrdom.


| 22.11.2020 05:40

mikchalus: dufam, ze si si bol zademonstrovat. mas aj selficko s blahom?


mikchalus
mikchalus | 22.11.2020 06:05

neznamy: pisal som uz inde. je nestastne ale az strasidelne pre demokraciu, ze kto nie je brutalny zastanca rusok, je automaticky ficove, blahovec a kotlebovec... svet nie je len OLANO vs SMER+KOTLEBA... okrem toho tu existuje aj vela dalsich nespokojnych ludi.


| 22.11.2020 07:09

ok mikchalus, to beriem. je potom pre mna ale nepochopitelne, preco si sem dal ten vygrc z dfens. a nasledne tvoj arogantny prispevok.
nosit kus smnesneho hadru na obliceji je to najmenej co sa da pre spomalenie nakazy spravit a rouskomrd je skor ten, kto to povazuje za nejaky zasah do osobnej slobody.


JG
JG | 22.11.2020 09:22

pre mňa je jedným z najsmutnejšich následkov Covidu niečo na tento štýl... https://www.facebook.com/dobrutrebapomahat/videos/1281219972243631


register
register | 22.11.2020 13:46

V tom clanku z dfensu je kopa sraciek. Autor zufalo nechape.

Vsetko bolo uz x krat vysvetlene. Naozaj nema vyznam to tu opakovat.

Peknu nedelu ruskomrdi


perez
perez | 22.11.2020 13:58

ja považujem za normálne, že existujú rôzne a rozdielne názory. Hlavne v takýchto časoch. Zhodujem sa s väčšinou v tom, že toto nie je normálny stav a je mi jasné, že čím dlhšie to trvá, tým viac to všetko lezie na nervy. Rozumiem, že každý môže mať svoju vlastnú perspektívu, z ktorej vníma súčasnú corona problematiku. Ale nazývať sebectvom postoj tých, ktorí rešpektujú jedno z opatrení - nosenie rúška - to už chce iný level neporozumenia alebo ignorantstva. Ja som pred nedávnom prekonal covid-19. Čiže najbližších 90 a viac dní mám takmer istotu, že sa nenakazím. Napriek tomu rešpektujem opatrenia a snažím sa dodržiavať dostatočné odstupy od druhých, nezanedbávam hygienu a nosím rúško tam, kde to pravidlá stanovujú. Naozaj sa necítim sám ohrozený, takže obviňovať ma zo sebectva je fakt na hlavu. A tiež sa pridávam k predchádzajúcim v tom, že som z mnohých posrojov smutný. Ja uznávam keď to celé vnímate inak ako ja. Ale nemyslím si, že je v poriadku kvôli tomu sa hádať a dokonca nenávidieť sa navzájom. A toto je naozaj len dočasná záležitosť. O 10 rokov to už nebude nová a nepreskúmaná choroba. Máme len smolu, že to stretlo akurát nás. Že to neprišlo o 50 rokov skôr alebo neskôr. A nepovedal by som nič, keby sa na Slovensku dialo niečo extra iné ako v iných krajinách. Ale keď len trochu vnímaš aj svet mimo Slovenska, tak vidíš, že všade je to viac menej rovnaké. A všade sú aj takí, ktorí sa prispôsobujú ľahšie a aj takí, ktorí silno nesúhlasia. Ale naozaj je smutné, keď si pre rozdielne názory nadávame, odsudzujeme a skoro by sme sa kvôli tomu najradšej pozabíjali.


register
register | 22.11.2020 14:10

Perez napisal si to pekne ale nesuhlasim. Keby to blbe rusko nosili poctivo vsetci, nemuselo by to trvat tak dlho a uz by sme mozno aj boli z najhorsieho vonku. To rusko je naozaj to najmenej co by sa dalo spravit. Jasne ze neochrani na 100%, ale aj 75% je lepsie ako 0%. Alebo inak - radsej reprodukcne cislo 0.5 ako 2. Magori ale tvrdia ze aj to nieje 0 tak to nema zmysel.

Ku komunikacii - ke zrejme ze matovic nieje uplne v poriadku po psychickej stranky. Ale nad taketo traposiny sa naozaj da povzniest. Kazdopadne je to daleko lepsie ako to co tu bolo za fica - nefalsovany plnokrvny mafiansky stat.

A k tomu pochopeniu - chapem ze toho uz maju ludia plne zuby. Aj ja mam, ale sakra viem sa nad to povzniest a to rusko si nacapim na xicht ked raz za cas niekam idem...

Toto naozaj niesu diferencialne rovnice druheho radu, kde by clovek musel byt pologenius aby to pochopil.


register
register | 22.11.2020 14:12

Nehovoriac ze za fica ci pelleho by boli opatrenia minimalne na 75% rovnake. Akurat ta forma. Ale radssj mat za premiera sasa ako tazkeho mafiana


fígeľ
fígeľ | 22.11.2020 20:03

tak tu máme súboj rouškomrdi vs. paviáni.
Ja som rouškoslav nosokryv


Nathanael
Nathanael | 23.11.2020 08:48

nepochop: Áno, prezentuješ presne ten princíp, že keď to mne neublíži, ostatnínech zdochnú. Eugenika ako vyšitá. Nehovoriac, že síce sú štatisticky ohrozenejšie a menej ohrozené skupiny, ale istotu nemá nikto. A k rúšku v aute - keď niekto ide len kúsok, tak si trebárs rúško neskladá, lebo sa mu jednak s ním nechce stále manipulopať, alebo si ho nemá kam hygienicky odložiť, alebo si mená kedy umyť ruky, pri vystupovaní z auta... Ale Ty si majster sveta. A chudák Tvoj syn, kvôli Tvojim bludom sa s ním nechcú hrať. Lebo keby si mu netlačil blbosti do hlavy, tak by to rúško nosil a s kamošmi by problém nemal.


perez
perez | 23.11.2020 11:02

nepochop - napísal si: "nemam problem ked ludia maju iny nazor, ale trapi ma to, ze ked je ten nazor na zaklade falosnych info, ktorym veria". Skús aspoň na 60 sekúnd pripustiť, že si to napísal o sebe. Ja to robím tak, že každé moje presvedčenie podrobujem spochybňovaniu, lebo bez kritiky a spochybňujúcich otázok moje presvedčenie ostáva len v rovine ničím nepodloženej viery.

To, čo píšeš ďalej, len potvrdzuje, že máš minimálne pochybné ak nie nesprávne info.
1) "Cely problem na tejto covid veci je ten, ze je to chripka" - VEĽMI pochybný uzáver. No aj keby to bola "len" chrípka, čo je také nehorázne na tom, ak by sme sa začali viac snažiť chrániť ľudí od nakazenia sa chrípkou. V čom je podľa teba taká katastrofa ľudstva, keď mu záleží aj na druhých (chkrých, slabých, ohrozených) ľuďoch? Nathanael ti naznačuje niečo o eugenike. Rozmýšľaj o tom..
2) "vlady sveta si vyskusali poslusnost ich naroda" No a čo zistili pri tej skúške? Priemerne 30% ľudí zjavne "neposlúcha" ani keď ide o zdravie druhých ľudí. 30% nie je málo. V niektorých prípadoch to môže stačiť na zostavenie vlády, keď tých 30% pôjde poctivo voliť. Zo zvyšných 70% predpokladám, že väčšina by rúška zahodila, keby šlo o niečo menej ako zdravie a život. Takže "skúška poslušnosti" asi nevyšla veľmi úspešne.

3) "zavrsi sa to povinnym ockovanim" - Zatiaľ väčšina predstaviteľov štátov hovoria o dobrovoľnom očkovaní. Jediné obmedzenie, s ktorým treba rátať je, že si jednotlivé štáty môžu určiť rozdielne podmienky pre vstup na ich územie a môže sa stať, že nezaočkovaní to budú mať komplikovanejšie. Ak niečo také nastane, zaujímalo by ma zistiť, či na to štáty napr. v rámci EU majú právo. Stále totiž v takýchto prípadoch môže dochádzať k stretu dvoch a viacerých práv (napr. sloboda pohybu a podnikania s právom na ochranu zdravia) a potom záleží na posúdení, ktoré právo sa ako uplatní v praxi.


| 23.11.2020 13:37

perez, ty ides na nepochopa s logikou? neblazni, stracas cas a energiu. vsak pozri co napisal, tomu je logika a aj vsetci ostatni okrem neho sameho ukradnute.


mikchalus
mikchalus | 23.11.2020 16:21

Nathan: istotu nema nikto ani pri obycajnej chripke a rovnako aj pri obycajnej chripke su viac a menej ohrozene skupiny a cuduj sa svete, pri nej doteraz nikoho nenapadlo robit taketo caviky.


| 23.11.2020 19:35

To cislo ste si vycucal z prsta alebo ineho telesneho organu ? Chripkova sezona je v obdobi oktober - april. Sezona 2018/2019 - 123 tazkych pripadov a 57 mrtvych, sezona 2019/2020 - 32 tazkych pripadov a 6 mrtvych. Za priblizne rovnake obdobie (v pocte mesiacov), mame cez 600 mrtvych na Covid-19. Akurat mi je luto vasho syna.

https://www.uvzsr.sk/index.php?
option=com_content&view=article&id=3804:chripkova-sezona-20182019-sa-skonila-chripka-mala-mierneji-priebeh-celotatnu-chripkovu-epidemiu-sme-v-sr-nezaznamenali&catid=126:chripka&Itemid=112

https://www.uvz...y_2019_2020.pdf


smiler
smiler | 23.11.2020 20:39

Mikchalus a nepochop, vy ste dvojčata, však? A vaši rodicia boli určite súrodenci.


register
register | 23.11.2020 20:53

Paci sa mi ako vsetci dezolati operuju s tym cislom 800 mrtvych na chripku... V skutocnosti je to pocet mrtvych co podlahli infekcii dychacich ciest. To zahrna x druhov bakretii a virusov. Chripka je iba 1 z toho x.


register
register | 23.11.2020 20:56

A teraz korona, zatial 600, ale keby uz nikto neochorel, bude to dalej rast mozno aj na 1500, kedze priebeh poctu mrtvych je voci priebehu maximu aktualne aktivnych infikovanych posunuty o nejakych cca 10 dni.
Takze doteraz vsetky dychacie cesty = 800, kovid pri premoreni mozno 2% minimalne 1000. Na toto netreba doktorat z matiky aby ste to pochopili.


mikchalus
mikchalus | 23.11.2020 22:40

smiler: my sme ako puf a muf. kazdy iny a predsa rovnaki..


mikchalus
mikchalus | 23.11.2020 22:54

TU SU STATISTIKY CHRIPKY: rocne priemer zomrelych na chripku 1500 !!!!! https://www.ame...ostachripka.pdf naaaa. a co fcul chalani ?
robite tu tajtrlikov z choroby plne plne plne plne porovnatelnej s chripkou. dosranci. horsie. stado. dosrane ZMANIPULOVANE stado oviec ste. a preto ste nebezpecni.


fígeľ
fígeľ | 24.11.2020 07:26

Na celej ploche za dlhy cas. Pridaj rakovinu, srdcovocievne ochorenia, autohavarie a vrazdy.
Problem s epidemiami je ten, ze vypuknú na jednom mieste plošne.
Moja mama v detstve dostala chrípku a prešlo jej to do reumatických horúčok, následky mala trvalé. Ale to bol jedna v rodine.
V prvej vlne covidu priniesol môj známy hnusobu domov a išli aj s manželkou do nemocnice NARAZ. Ešteže majú veké decká, Dana sa z toho zbiera doteraz.
A to čo písal Rumpli o svojej mame bol des!


JG
JG | 24.11.2020 09:43

@register dezolátov máš potom aj na druhej strane, keďže vo väčšine krajín sa Covid úmrtia zaznamenávajú presne tak isto, ako píšeš o tej chrípke...


trombon
trombon | 25.11.2020 00:21

JG a ostatni "odbornici" (som prekvapeny, ze ta JG hadzem do toho isteho vreca s nepochopom a mikmausom) corona je nasobne nebespecnejsia v porovnani s chripkou hlavne kvoli sposobu sirenia. Kym chripku zistis v priebehu par dni, coronu mozes prenasat 2 az 3 tyzdne bez toho, ze by si o nej vedel a v zhruba 60 % pripadov je dokonca bez simptomov. Nehovoriac o tom, ze este stale nie su zname vsetky komplikacie, ktore corona moze sposobit. Pocet prenasacov chripky je diametralne odlisny od poctu prenasacov covidu v "neprospech" chripky. Vo vsetkych krajinach postihnutych coronou sa vyrazne zvysil (niekde az 5-nasobny) pocet umrti na respiracne ochorenie v porovnani s minulymi rokmi. Porovnavat chripku s covidom je velmi hlupe z troch hlavnych dovodov : 1. covid je uplne iny virus, 2. pocet hospitalizovanych s covidom je nasobne vyssi ako pri chripke, 3. sposob sirenia je ovela "efektivnejsi" nez pri sireni chripky... a 4. bonusovy bod: stale vieme velmi malo o nasledkoch ochorenia covid19... takze byt na pozore pred sirenim corony sa mi zda velmi logicke a naopak zlahcovanie ci prirovnavanie corony ku chripocke mi pride velmi nezodpovedne a hlupe... Alebo vsetky vlady sveta sa nejakym zazrakom dohodli a dostali chut priskripnut svojich obyvatelov, bez ohladu na ekonomicke dosledky, a to len aby im ukazali kto je pan... a my sme len dosrane stado oviec ako pise znamy odbornik na vsetko...


mikchalus
mikchalus | 25.11.2020 03:10

trombon 2. ano, lebo to je dosledok PANIKY A STRACHU, lebo niekolko desiatok percent hospitalizovanych je tam len preto, lebo ICH DOMA NECHCU. CELE JE TO O SIRENI STRACHU A PANIKY. 3. a co ked sa to siri ? komu to vadi ? 90-99 pct ludi nema ziadne symtomy zo zostatku ma 90-99 pct velmi sdlabe symptomy, z dapsieho zvysku maju vaznejsi priebeh. ale to asi cca rovnaky pocet ako pri silnejsiej chripke. takze tu mame nieco ako silnejsiu chruípkovu sezonu. KEDY SA PRI CHRTIPKE TOTO ROBILO ???? CELE JE TO LEN O SIRENI P/ANIKY A STRACHU.4 NALSZEDKY SU LEN VYVOLAVANIE STRACHU. ja a moja rodina nemame ziadne nasledky.


JG
JG | 25.11.2020 07:52

@trombon hádž ma kde chceš, je to tvoja vec. Síce nechápem prečo si ma spomínal, keďže si sa tých nie zrovna objektívnych celosvetových štatistik covid úmrtí ani nedotkol... Ak si si nestihol všimnúť, tak ja som iba narážal na to, že vyčítať číslu úmrtí uvádzanému pri chrípke to, že nezahŕňa čisto iba úmrtia spôsobené naozaj chrípkou pri znalosti toho ako sa globálne tvoria čísla úmrtí uvádzané pri covide, je slušne povedané nešťastné... Ale zato si pospomínal kopec vecí, ktoré som ja nikdy nerozporoval...

Len pre tvoju info, ja nepatrím ani do skupiny chrípočkárov ani do skupiny armagedonistov, alebo inými slovami, ten vírus by sme podľa môjho pohľadu nemali ani podceňovať, ale ani preceňovať...

A nech ma kľudne hodí kto chce kam chce, stále budem tvrdiť, že ľuďom v oboch táboroch poriadne jebe... Už len z toho pohľadu ako sa ku sebe navzájom kvôli svojmu názoru na vírus správajú (to bola zasa tá pointa videa, na ktorú som odkazoval tým Rudovým videom čo som tu dal niekde vyššie)...


| 25.11.2020 09:55

@jg: to si napisal celkom vystizne, a tento problem sa netyka len koronavirusu. ludia sa navzajom prestali bavit, dnes uz na seba len utocia. stale viac a viac sa vraciame naspat k opiciam, miesto toho, aby sme po sebe hadzali argumety, hadzeme po sebe vykaly. kazdy je presvedceny, ze pravdu uz nasiel (na internete, v krcme...) takze ho nejake dalsie hladanie nezaujima.

na tom videu je to pekne vidiet, obaja su kokoti, len kazdy stoji na opacnej strane barikady. aktivista na bicykli so slovnikom 5 cenovej, aj autor, ktory ma najprv rusko v riti a potom odrazu fajci.

ja osobne som proti nezmyslom typu celoplosne testovanie (teraz po par tyzdnoch cisla ukazuju, ze nema prakticky ziaden vyznam) alebo panicky lockdown, ale tvrdit, ze ruska nefunguju a ze ho/ju obmedzuju na slobode je cista, logike odporujuca picovina.


mikchalus
mikchalus | 25.11.2020 18:34

zhrnutie: ja nehovorim ze ruska apriori nie, ja hovorim ruska TAM KDE NAOZAJ TREBA. mhd, ano lekar, ano, cakaren ano, obchody ano... VONKU RUSKA SU KOKOTINA. rovnako su ruska uplna blbost aj pre ludi ktori su DLHO = niekolko hodin spolu v jednej mistnosti, cize ruska skoly urcite nie. netrapme zbytocne deti este k tomu ked vobec nepatria do rizikovej skupiny. (a pustime ich konecne do skol)


| 26.11.2020 07:36

ok mikchalus, este k tym skolam:
otvorit skoly? urcite ano a to co najskor. pri zalostnom stave vzdelania nasej mladeze budeme tuto krizu dobiehat este velmi dlho.
ruska v skolach? ok, mladez je najmenej ohrozena skupina. a co ucitelia a ostatni zamestnanci? ti si to maju risknut, ze nieco od nich chytia? hlavne ked mladi su zrejme najcastejsie bezpriznakovi? myslis, ze by mladi silni ludia tych par hodin v rusku nevydrzali?


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader