Gašo

JG | Kto ma nepozná, môže ľutovať ... kto ma pozná, už ľutuje:)

Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
jangaso
Docent mrdcíny :D Zdroj: www.facebook.com
 
moses
moses | 2.1.2022 13:01

vrdi


moses
moses | 2.1.2022 13:01

ockovany neroznasaju


vlado
vlado | 2.1.2022 15:30

sabaka to hovoril ešte ked tu nebola delta a vtedy očkovaní naozaj virus neširili. pri delte to už neplati a pri omikrone ešte menej. predstavme si že by boli všetci očkovaní pri delte. očkovaní šíria deltu cca 2,5 menej ako neočkovaní. tzn. nemocnice by neboli plne, spoločnosť by bola otvorena atd atd.

viem že to tu pišem zbytočne...


ja-som ja
ja-som ja | 2.1.2022 15:38

Nepochop má pravdu, zaočkovaní naozaj môžu šíriť vírus. Ale preto, že je to Nepochop nechápe, že v oveľa menšej miere ako nezaočkovaní, rádovo menej.
Hľadá zúfalo argumenty, prečo je očkovanie pre neho zbytočné, toto je jeden z nich, že Sabaka v útržku videa, povedal, že očkovaný vírus nešíri a klamal.
To, že viac ako 80% ľudí s covidom v nemocniciach je nezaočkovaných je pre neho nepodstatné.


sarmantna teplaren
sarmantna teplaren | 2.1.2022 16:23

Sabaka to tvrdil dokonca este ked tu ani delta nebola. Mali sme tu v tom case len betu. A v danom case bolo to tvrdenie platne.


moses
moses | 2.1.2022 16:59

Ja som tomu dementovi iba opravil gramatiku XD


sarmantna teplaren
sarmantna teplaren | 2.1.2022 23:50

@nepochop: zase trieskas kraviny. Ta tvoja 95% ucinnost sa udavala ako ucinnost proti tazkemu priebehu ochorenia. Zase miesas hrusky s jablkami.Tvoja inerpretacia cisel ma obrovske medzery. Dokazujes to neustale.


sarmantna teplaren
sarmantna teplaren | 2.1.2022 23:52

A hadam chapes rozdiel sirenia na 100% a sirenia na 5%.


tmiro
tmiro | 3.1.2022 10:50

Sestra spomínala ako v anglickú každý dement, ktorý bol lenivý učiť sa, tvrdil, že ma dyslexiu a preto je taky tupý a nič nevie a nie preto ze by bol hlúpy..

Nepochop, keď sa obhajujes Sabakom ktorý to ma vrodené a ze tebe sa smejú, tak si mi to pripomenul.


ja-som ja
ja-som ja | 3.1.2022 13:02

Pre Nepochopa je nielen vakcína zbytočná, ale aj argumenty.
Ako sa nemám k nezodpovedným ľuďom ako nepochop stavať s dešpektom, keď stále nechápe podstatu, ale rýpe sa v nepodstatných maličkostiach.
Nepochop, tu nejde o to, či si očkovaný alebo nie, tu ide o to, či si drbnutý alebo nie.
Aj keď som nevidel z toho videa viac ako tých 7 sekúnd, čo ste tu na Sabaku vytiahli, predpokladám, že to bolo vytrhnuté z kontextu. Nie, že by na tom až tak záležalo, aj Sabaka sa môže pomýliť, je to len človek.


ja-som ja
ja-som ja | 3.1.2022 13:19

No, dal som si tú námahu a pozrel to video so Sabakom. Je z 25. mája 2021, odpovedá na otázku, kedy nebudú musieť u nás nosiť rúška zaočkovaní, tak ako tomu je v USA.
Útržok videa dali na net v septembri 2021.


sarmantna teplaren
sarmantna teplaren | 3.1.2022 17:49

@nepochop: nie, nenapisal si to dobre. Aj v tom linku co si tu dal sa pise:

„ A few months later, in February, 2021, the Pfizer-BioNTech vaccine was shown to provide strong protection to recipients in the real world, too; it was 94% effective against symptomatic disease (after two doses of the vaccine) in a study conducted in Israel—and published in The New England Journal of Medicine. “

Against symptomatic disease, nie infection!

Kokos, citaj poriadne.


sarmantna teplaren
sarmantna teplaren | 3.1.2022 20:23

Nepochop, si postihnuty alebo co? Ja sa nehadam o ciarky. Ty nechapes vyznam ani ked ti ho tu clo ek vypichne a podciarkne. Co je tam relevantne, som ti skopiroval a je tam nieco ine ako tvrdis ty.

Ak to vidis inak, tak mi skopiruj relevantnu pasaz, ktora tvrdi to, co ty.


sarmantna teplaren
sarmantna teplaren | 3.1.2022 22:08

A naco si tu dal ten link?

Sabakove tvrdenie v tom case pri variante beta bolo pravdive. Ockovani neboli pre spolocnost nebezpecni. Vyjadril sa v tomto zmysle, co ale z jednej vytrhnutej vety nie je zrejme.


sarmantna teplaren
sarmantna teplaren | 4.1.2022 13:32

Ty klames furt a nemusime ani vytrhavat vety z kontextu.

Tvrdil si ze vakciny chrania proti infekcii na 95% a das link, ktory hovori, ze udavana ucinnost je proti symptomatickemu priebehu, nie proti infekcii. A este raz: sabaka hovoril o tom, ze z ockovanych nevychadza nebezpecenstvo. To by si misel ale chciet vidiet a pocut viac z daneho rozhovoru ako iba jednu vetu. V danom case pri Bete to platillo.

Aj dnes ale plati, ze ockovani su menej nebezpecni pre seba aj pre spolocnost ako nezaockovani. Ale ty so tupelo, takze tebe skoda nieco vysvetlo at. Ty mas svoje dojmy a pozorovanie. Sice nicim nepodlozene, ale to ty nepotrebujes. Ty si hero.


sarmantna teplaren
sarmantna teplaren | 4.1.2022 22:26

Ty si fakt postihnuty. Hadas sa tu o jednej vete Sabaku vytrhnutej z kontextu diskusie a tvrdis, ze klame.


sarmantna teplaren
sarmantna teplaren | 5.1.2022 09:43

V danom case a v danom kontexte neklamal. Ale to ty nepochopis.


sarmantna teplaren
sarmantna teplaren | 5.1.2022 12:52

Aky link chces? Co ti mam vysvetlit? Pozri si cely rozhovor. Nechapes, ze tu dedukukes hluposti na zaklade jednej vety vytrhnutej z kontextu?

Pri bete virus ockovani nesirili a hotovo. Ake mali reprodukcne cislo v porovnani s neockovanymi? Neboli nebezpecim ani pre seba ani pre druhych. A o tomto sa bavil Sabaka.

Pri delte to tiez v podstate platilo.


A len tak mimochodom, tebe su linky na hovno lebo im bud nerozumies alebo ich ignorujes a ides dalej tu svoju.


ja-som ja
ja-som ja | 5.1.2022 16:44

Nepochop, už som to písal, to, že očkovaní vírus nešíria a preto tie rúška nie sú potrebné povedal v odpovedi na otázku, kedy aj u nás nebudú musieť očkovaní nosiť rúška.
Toto je jediné jeho vyjadrenie, ktoré na neho vytiahli na internete, len aby dokázali dezoláti, že klame. On sa len nevyjadril presne, to sa tebe Nepochop stáva denne.
Keby sa ho opýtal niekto, či očkovaní vírus nešíria, tak by odpoveď bola presnejšia. V tej dobe sa prenos vírusu očkovanými ešte len skúmal a predbežné výsledky štúdií naznačovali, že očkovaní vírus neprenášajú, ak áno, tak len v malej miere. V máji 2021 u nás dávali 2 dávku vakcíny, údaje boli zo štúdií v USA a Izraeli.
Stále nechápem, prečo je tá jeho veta vytrhnutá z kontextu pre teba taká dôležitá.


roman1 | 5.1.2022 17:23

tu je to ako ked sa matfyzak hada z manzelkou ... jeden to chape vyznamovo a druhy do posledneho pismena :)

to Sabakove video - nevidim tu link - mozte hodit?


roman1 | 5.1.2022 17:24

a moj prispevok ukazuje ako dobre ovladam pravpYs :D


sarmantna teplaren
sarmantna teplaren | 5.1.2022 19:55

@nepochop: ty kreten, kde som povedal, ze vakciny chrania na 100%?? Tak je to s tebou v kazdej diskusii. Vymyslal a domyslas si. Ja sa s tebou bavim len o sabakovom vyroku a o tom, ze si si pomiesal ucinnost proti symptomatickemu priebehu a proti infekcii.

Ten tvoj dalsi link nehovori nic o beta variante.

A este raz: sirenie v ockovanej populacii ma reprodukcne cislo hlboko pod 1,0. V takom pripade sa pocet novo nakazenych zmensuje a epidemia konci. Takze plati, ue v zaockovanej populacii sa virus nesiri.
Chcel si link: nech sa paci. Som zvedavy co s nim urobis

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.11.24.21266831v1.full


sarmantna teplaren
sarmantna teplaren | 5.1.2022 22:12

@nepochop: aj ja-som-ja sa ti to smazil vysvetlit ale zjavne nic nepomaha. Zase vytrhavas vety z kontextu. Vylez mi na hrb.

Este mi povedz - pustil si si cely rozhovor so sabakom? Aj caputova chcela vypinat internet? Ked ti manzelka doma povie „kup jeden melon a ked budu mat citrony, kup pät,“ tak prinesies domov 5 melonov, alebo budes chapat v kontexte?


moses
moses | 6.1.2022 06:00

Jebko, Ty si ten posledny, co by mal nieco hovorit o klamani a zavadzani ludi.


roman1 | 6.1.2022 11:04

@nepochop - teraz si si dobre strelil do nohy :) skus tu svoju poslednu vetu brat aj z pohladu Sabaku ... A pritom Ty mu tu sancu nedavas a od nas sancu pre seba chces...

A kontext je naozaj dolezity. Fakt ak beries len nieco vytrhnute ako dokaz niecoho - tak to vobec rozumne nie je.

Pytal som si link na to co povedal Sabaka - nemal som zatial cas googlit a nechcem vygooglit nieco podobne o com teraz sa nebavite - ale ak povedal, ze 100% ockovani nenakazia ostatnych tak to potom IMHO nehovoril pravdu. Ale rad by som si to chcel pozriet sam a nie sprostredkovane - lebo poznam pri mojej mame ako sprostredkovane nemusi byt spravne (napr. mam od nej - "Sef bazosu letel do vesmiru")


moses
moses | 6.1.2022 11:31

@nepochop Skor sa na Teba vysral, pretoze je to ako komunikacia s osobou s IQ pod 70...


sarmantna teplaren
sarmantna teplaren | 6.1.2022 13:05

@roman1: nech sa paci https://m.faceb...5045/?__tn__=-R

@nepochop: to je ako debatovat s hojdacim konikom. Sam priznas, ze si nepozries cely rozhovor ale ides sa hadat. A ked je reprodukcne cislo u ockovanych menej ako 1, tak nie su nebezpecim pre seba ani pre spolocnost. Epidemia by skoncila, lebo by bolo menej novych nakazenych. Co je na tom klamstvo? Ty sa tak moc snazis, ale robis zo seba len cim dalej vacsieho blbca. V priamom prenose.


moses
moses | 6.1.2022 22:03

Zase je tam to keby. Nic in nevies iba mlet kokotiny o kebybolisme. Lenze vsetko nasvedcuje tomu, ze si iba seres do papule a tak tu iba siris trolli smrad, pretoze nic ine nevies.


vlado
vlado | 7.1.2022 09:30

nepochop: ty si krásna ukážka kognitívnej disonancie. fakty si interpretuješ ako ti to vyhovuje alebo ich odmietaš, prípadne ako teraz sa chytáš za slovíčka bez kontextu. je to sice prirodzena reakcia, ale inteligentný človek by pod ťarchou dôkazov mal zmeniť nazor, idiot však nie. https://sk.wikipedia.org/wiki/Kognit%C3%ADvna_disonancia


vlado
vlado | 7.1.2022 14:00


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader