Gašo

JG | Kto ma nepozná, môže ľutovať ... kto ma pozná, už ľutuje:)

Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
jangaso
Je pravda, že to čo tvrdí Sabaka nie je pravda :)
 
Xytrolin
Xytrolin | 25.9.2021 01:30

Tá diskusia trvala iba 7-8 sekúnd? To by som sa tam neunúval ani chodiť... Ale jasné, že vakcíny fungujú, vakcína chráni a riadne imunizovaný človek chorobu neroznáša. Akurát, že ľudia sú rôzni a úlohu hrá najmä vek, kde už telo neurobí svoju prácu dokonale. Vakcína vždy urobí, čo má.


Ehmm
Ehmm | 25.9.2021 08:56

Neviem kedy to hovoril, ale pravdepodobne predtým ako prišla Delta.
A keď sa nezastaví očkovaním Delta, lebo pri nej by musela byť fakt vysoké percento zaockovanosti, aby sa to dalo, tak možno príde niečo ešte horšie.
Takže gratulujem antivaxerom.


JG
JG | 25.9.2021 08:57

@Xytrolin myslím že si dostatočne inteligentný na to, aby si sa preklikol na celú diskusiu. Stačilo dva krát kliknúť https://www.facebook.com/watch/?v=143076984515045 :D A áno je pravda, že vakcíny pomáhajú ľuďom nad 60 rokov podľa posledných čísiel z Izreala tak na 70-80% vyhnúť sa nemocnici. Ale rozhodne nie je pravda, čo tvrdí (ako som včera zistil dokonca finančne ocenený) Mr. Sabaka, že očkovaní neprenášajú ochorenie... Už len keď sa pozrieme, že v tom spomínanom Izraeli vo štvrtok z 9 zomretých boli 5 nezaočkovaní a 4 s dvomi dávkami dokazuje, že Sabaka v tej májovej relácii klamal...


sarmantna teplaren
sarmantna teplaren | 25.9.2021 09:46

@JG: a co tie cisla v tvojej poslednej vete akoze dokazuju? Alebo ako presne dokazuju, ze ockovani roznasaju rovnako ako neockovani? Vieme od koho sa nakazili? Aka je pravdepodobnost, ze sa nakazi ockovany od ockovaneho a aka od neockovaneho? A aka je pravdepodobnost, ze sa neockovany nakazi od ockovaneho a aka od neockovaneho? Potom sa mozeme bavit dalej…

Nepochopa a jeho logicke rozmyslanie ani nekomentujem.


Lucy in boots
Lucy in boots | 25.9.2021 10:22

Milý JG ako mohol Sabaka klamať v máji, keď sa o tom, že bude možno treba niektorým tretiu dávku nevedelo. Aj to či a do akej miery bráni vakcína prenosu je predpoklad, ktorý sa musí overiť v praxi. Nieco na tom bude, očkovaní sú napríklad infekcni kratšiu dobu. Čím sa znižuje riziko prenosu Vyberáte si Sabaku ako slameneho panáka. Pritom daktori boharovni dochtori ktorý pre riešenie stavu nemocniciach nikdy nepohnú prstom budú tvrdiť, všetkých zachráni ivermektin, D-ecko a redukcia stresu. Stačí vypnúť mainstreamové médiá a počúvať týchto apoštolov (za mňa sú vo to mediálne hyeny). Síce sú stále vo svojích prognózach a hypotézach vedľa ako tá jedla, ale hovoria presne to čo publikum chce počuť.


JG
JG | 25.9.2021 10:54

@sarmantna teplaren prečo zasa podsúvaš to čo som nepovedal? Nikdy som netvrdil, žo očkovaní roznašajú covid rovnako ako neočkovaní. Jediné čo tvrdím je, že nie je pravda, že očkovaní ho neroznášajú a práve preto od začiatku kritizujem ten dvojaký meter napríklad pri návrate zo zahraničia... A o porovnávaní očkovaných s neočkovanými sa baviť nemôžeme asi vôbec, lebo je k nim dvojaký prístup. A kým neočkovaní sa sledujú a štatistiky sa nejaké robia, pri očkovaných iba výnimočne... Inak pravdepodobnosť kto sa ako nakazí je viac-menej bezpredmetná, mala by sa podľa mňa sledovať hlavne pravdepodobnosť kto môže skončiť v nemocnici či zomrieť a riešiť hlavne tých...

@Lucy in boots zaujímavé. Nie je tomu dávno, čo tu do mňa nejakí fanatickí zástancovia očkovania drbali, že o tretej dávke sa hovorilo od začiatku. Ty mi tu zasa teraz tvrdíš, že koncom mája sa o tretej dávke ešte nevedelo... To že očkovaní vírus roznášať môžu sa kocom mája už určite vedelo... A nikoho si ako panáka nevyberám iba mi je smutno keď sa veci nehovoria na rovinu tak ako sú. Či už z jedného alebo druhého tábora. Lebo pravda je niekde urpostred...


mj
mj | 25.9.2021 11:21

JG cize ty si za to aby pri navrate do SR sa kazdy musel dat otestovat na syfilis, kvapavku a HIV ?


jeboslav
jeboslav | 25.9.2021 11:36

@JG: preco musis stale klamat a prekrucovat? Bolo ti vysvetlene a dolozene, ze o tretej davke ako moznosti sa hovorilo uz od zaciatku februrara 2021, cize nieco viac ako mesiac, po zacati ockovania. Napr. tu:
https://www.gav...hot-our-booster

Samozrejme este nebolo a vlastne do dnes este nie uplne zrejme pre koho, v akom davkovani a s akym odstupom. To vsetko sa vyvija.

Este v aprili studie ukazovali, ze vakcinacia blokoje prenos vo vacsine pripadov:
https://www.nat...ion-of-covid-19

V maji sa tvrdi, ze ockovani s nizsou pravdepodobnostou siria virus, ale toto tvrdenie nie overene so vysokou istotou. Napr. tu:
https://economi...ow/83109344.cms

Toto je totiz veda, ktorej nedelitelnou sucastou je kontinualny proces ziskavania novych poznatkov a samozrejme neustaleho revidovania uz poznaneho. To neznamena, ze vedec v danom case vo svojich tvrdeniach klame, ale ze vyslovuje tvrdenia, ktore su najpravdepodobnejsie v danom momente pri tomto stupni poznania. To by si mohol povedat, ze klamali napr. Aristoteles, Platon alebo Newton a mnohi ini.

Hladas absolutne a nemenne pravdy? Tak to si na zlej adrese. Obrat sa na nabozenstvo, alternativnu medicinu, homeopatiu. To je potom priestor pre teba. Tam mas absolutne a nemenne pravdy o ktorych sa nepochybuje. Len mam pocit, ze od zaciatku pandemie su homeopatici a alternativna medicina nejak ticho. Oni su totiz vzdy ticho, ked ide o zivot v podobe akutnych ochoreni.


ygnac
ygnac | 25.9.2021 12:47

Ale coby. Zmrdi predavaju zazracne prasky/naramky/kamienky proti covidu. A na neutralizaciu vakcin.


mj
mj | 25.9.2021 13:19

nepochop cize ked som ockovany a dodrziavam corona pravidla, je pre mna karantena zbytocna, to si tym chcel povedat?


JG
JG | 25.9.2021 13:26

@mj?

@jeboslav to s tou treťou dávkou si dorieš s @Lucy in boots, mňa do toho zasa neťahaj :D To že v apríli/máji existovali štúdie čo hovoríš ty neznamená, že v Indii už neexistovali štúdie, ktoré hovorili o tom, ako Delta dokáže obchádzať očkovanie... Ak o nich pán Sabaka nevedel keď tvrdil to čo tvrdil je to smutné. Ak o nich už vedel a napriek tomu tvrdil to čo tvrdil, je to ešte smutnejšie :)


Daniel
Daniel | 25.9.2021 13:40

Ty vole, to je ako brutalne vystrihnute s celeho rovhovoru. To je ako keby som z vyjadrenia "V noci, ked su semafory vypnute a riadime sa znackami ci pravidlom pravej ruky, mozme kludne povedat: Semafory v krizovatke potom nemaju ziadnu ulohu" zverejnil len "Semafory v krizovatke potom nemaju ziadnu ulohu".


mj
mj | 25.9.2021 13:44

nepochop noze nas prekvap teoriou ako je udrziavany "umelo". Je zaujimave, ze kym sa na Novom Zelande a v Australii dodrziavali opatrenia tak tam ziaden problem nebol. Cize zase klasicky len fabulujes.


Daniel
Daniel | 25.9.2021 13:45

nepochop | 25.9.2021 13:39 -> Povedz to pacientom v kompletne plnom lozkovom oddeleni v Kosickej nemocnici so vsetkymi obsadenymi plucnymi ventilaciami, ze tam lezia umelo. A ze tu bude covid uz stale? WOW, to je mi mentalny vykon. Aj osypky su tu stale, aj mumps, kiahne, zltacka. Len vdaka vakcinam su drzane v utlme a vybehnu len vtedy, ked mentalny atleti tvojho kalibru zacnu trieskat kraviny proti ockovaniu.


mj
mj | 25.9.2021 13:49

Daniel zial toto ma len jedno riesenie, zrusit vsetky opatrenia. Nebude to pekne, nebude to spravodlive, ale bude to rychle a kedze ludia maju kratku pamat, za rok o tom nikto nebude rozpravat a bude klud.


theory
theory | 25.9.2021 13:52

he, vyjadrenie Sabaku a tento Guláš post je dokonale popísaný tu:

https://isi.gulas.sme.sk/132899/media.html


Daniel
Daniel | 25.9.2021 13:52

mj | 25.9.2021 13:49 -> Nemam s tym problem, kedze som ockovany. Len by som dal do uznesenia o zruseni opatreni klauzulu, ze neockovani sa zriekaju strostlivosti statu v pripade potreby hospitalizacie pre tazky priebeh covidu. Nech kapu doma.


musimreagovat
musimreagovat | 25.9.2021 13:54

Sabaka vysvetloval, že prax ukazuje, že plne očkovaný človek aj keď je pozitívny, poväčšinou nenakazí vo svojom okolí nikoho aj keď mal na to príležitosť.


JG
JG | 25.9.2021 13:58

@Daniel nože choď s križovatkami a vytrhnutím niekam :D Je to posledná časť jeho odpovede na otáku, ktorá znela, kedy sa postavíme k noseniu rúšok ako v USA, že očkovaní rúška už nosiť nemusia. Celá odpoveď bola: "No. Áno, je to samozrejme na zváženie. Probblémy sú viac menej také praktické. Kebyže časť ľudí prestane nosiť rúška, tak by sa to ťažko kontrolovalo, že kto teda očkovaný je, kto nie je. Čiže asi musíme čakať nato, že bude zaočkovaných viacej ľudí a budeme mať k dispozícii nejaké certifikáty o očkovaní a potom sa o tom dá uvažovať. Ale je to tak, že tí ktorí sú očkovaní sú chránení, neprenášajú ochorenie a tým pádom tie rúška nie sú také dôležité."


Daniel
Daniel | 25.9.2021 14:04

JG | 25.9.2021 13:58 -> A presne o tom to je. Ak bude absolutna vacsina ludi, ratajme aspon 80-90% ludi zaockovanych, ruska uz nebude treba, lebo jednak su ludia chraneni a druhak prenasaju podstatne mensiu virusovu naloz. Kombinacia tychto dvoch faktorov sposobuje, ze otvaraju a rusia opatrenia napriklad v Dansku. A Sabaka presne toto povedal. Lenze mentalny traktoristi s problemom chapania povedaneho onanuju nad jeho poslednou vetou, ala, "semafor".


JG
JG | 25.9.2021 14:22

@Daniel hahahaha jasné takže Sabaka vlastne nepovedal, že očkovaní nepenášajú ochorenie ale rúška majú iba z praktických dôvodov, lebo by sa ťažko kontrolovalo či bez rúška človek nie je náhodou neočkovaný. Teda ak to aj tak povedal, tak to tak samozrejme nemyslel. hahaha


Daniel
Daniel | 25.9.2021 14:37

JG | 25.9.2021 14:22 -> Ty si neskutocny myslitel. V kontexte toho, co povedal predtym, ockovani na ockovanych takmer nemaju sancu preniest virus, kedze ockovanie znizuje naloz a zvysuje odolnost. Ano, ockovani by nemuseli nosit ruska (kym neockovani by asi museli mat potom respirator), ale je problem v nasom kraji, plnom podvodnikov, kazdeho kontrolovat ci nema rusko preto, ze je ockovany. Comu nerozumies? Toto je presne ta vec, ktora ma pri komukacii s anticovidakmi znechucuje. Totalna neschopnost pocuvat a chapat. Idu si svoje supy-bomby za kazdu cenu.


mahalebka
mahalebka | 25.9.2021 14:48

Konecne je uz ta tretia vlna. Dezolati maju aspon temu a neotravuju s naci sariou co by tu chceli zaviest.


jeboslav
jeboslav | 25.9.2021 14:59

@JG: Ak v Indii už existovali v maji štúdie, ktoré hovorili o tom, ako Delta dokáže obchádzať očkovanie, tak daj nejaky odkaz. Ak nieco tvrdis, tak ponukni aj relevatne argumenty. Inak takto mozes zdovodnit existenciu aj plochej Zeme a Astara Serana. Problem je, ze tebe stale unika podstata - situacia okolo virusu SARS-CoV2 a diagnozy COVID-19 sa bude neustale menit a to s vysokou aj ked stale klesajucou intezitou. Tento stav bude trvat este roky. Ludia ako ty, maju problem pochopit, ze vsetko co sa tyka vakcinacie,liekov, protokolov, davkovania, je este len na zaciatku. Kadejaki tupi jedinci sa snazia vzdy argumentovat vetami typu "ale oni v januari/pred mesiacom/pred tyzdnom povedali toto a teraz tvrdia nieco ine". Tak to vsak je a bude, niet tu absolutnych a trvalych pravd, resp. urcitie nie teraz, na zaciatku tohto procesu. Jednoduche primitivne myslenie typu ucinkuje/neucinkuje, bezpecna/nebezpecna, ma/nema vedlajsie ucinky, tu nefunguje. Treba sa zmierit s tym, ze svet je podtstane zlozitejsi.


mj
mj | 25.9.2021 19:04

nepochop za prve nie je ich 20 percent a za druhe su to v drvivej vacsine ludia so slabou imunitou, ktori s vakcinou maju aspon sancu. Porovnavas jablka a kaktusy, ale kto by tu uz od teba len ocakaval fakty, ze...


Daniel
Daniel | 25.9.2021 19:40

nepochop | 25.9.2021 19:19 -> Keď by takto pristupovali k ochrane zdravia vsetci vedci v minulosti, väčšina tvojich detí by už nežila a možno by si ich ani nesplodil, lebo by si sa dospelosti nedožil ani ty. Určite by si nad ich hrobmi filozofoval o prirodzenosti smrti.


leader
leader | 25.9.2021 21:19

@JG to si myslis vazne ze vzorka 9 ludi dost na statistiku?


ja-som ja
ja-som ja | 25.9.2021 22:09

zasa to isté dokola.. dlhá diskusia, nič nové ..pochybovači spochybňujú a obhajcovia sa môžu aj roztrhať, pochybovačov nič nepresvedčí..


Daniel
Daniel | 26.9.2021 08:46

nepochop | 25.9.2021 19:51 -> Vážne si myslíš, že diskusia na guláši je zmyslom môjho života? To tvoje komentáre sú jasným príkladom, že žiješ život čudáka s prekrúteným vnímaním reality, ktorú nám tu chceš silou-mocou nanútiť.


Xytrolin
Xytrolin | 26.9.2021 11:25

@JG: Som dostatočne inteligentný, aby som FB nepoužíval, a tiež nestrácal čas hľadaním a pozeraním diskusie, kvôli 7 sek vytrhnutým z kontextu a osocovaniu. A Ty si dostatočne inteligentný, aby si pochopil CELY môj prvý prispevok.
@Nepochop: To, čo Ty považuješ za svojeodreagovanie, ja považujem za tliachanie kokotin, ktoré v konečnom dôsledku prináša smrť. Môžeš sa na to pozerať ako chces, štatisticky to takto je. Naša zaockovanost Ti to krásne ukáže budúci apríl… Na konci bič plieska!


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader