Gašo

JG | Kto ma nepozná, môže ľutovať ... kto ma pozná, už ľutuje:)

Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
jangaso
Rozhodnutie (dobrovoľné) Zdroj: www.facebook.com
 
register
register | 25.10.2020 18:08

V pohode. Na mieste zamestnavatela by som postupoval rovnako.
Treba si uvedomit ze keby viaceri zamestnanci nesli, mensiu firmu by to mohlo polozit. A ist na test naozaj nieje nic nesplnitelne...


JG
JG | 25.10.2020 18:56

@register nechcem maľovať čerta na stenu, ale to testovanie by kľudne mohlo spôsobiť aj niečo takéto (nehovorím, že na tej Orave je to práve ten prípad)... https://www.ter...780-clanok.html A aj preto sa otvorene vyjadrujem proti tým testom, ktoré dávajú kadejaké výsledky...


trombon
trombon | 25.10.2020 20:06

nepochop uz vieme, kolko mas este dovolenky (vcera si uz nemal ziadnu), ze si nenahraditelny v tvojej praci, ze mas imunitu supermana, ze rusko ta obmedzuje na osobnej slobode, ze ockovanie neuznavas, ze robis Berka tour pocas karantennych opatreni, ze si mal sracku (napriek tvojej superimunite)... ze sa obdivujes aky si dokonaly... kokot


| 25.10.2020 22:14

nepochop so svojim postojom k firme mozes byt klucovym akurat pri tlacovke na hajzli


tmiro
tmiro | 26.10.2020 01:02

Nemôžeš si zobrať hocikedy dovolenku. V zákonníku práce je len to, že zamestnávateľ udeľuje dovolenku, napriek tomu ľudia desaťročia rozprávajú stále znova tie rozprávky, že polovicu si môžu zobrať, kedy chcú oni.
Jediný raz mi na to odpovedal niekto rozumne, že neviem či všeobecne alebo pri nejakej kolektívnej zmluve, ale zamestnávateľ ti musí dať plán dovoleniek tuším mesiac dopredu, tak vtedy platí, že ta nemôže poslať hocikedy... Ale toto je opačný prípad, ty chceš ísť.


tmiro
tmiro | 26.10.2020 01:08

Píšu tam že to berú ako prekážka na strane zamestnanca a potom ako absenciu. Mali by si vybrať, lebo prekážka je konkrétny paragraf a absencia zase niečo ďalšie.
Niektoré prekážky sú s náhradou mzdy a niektoré prekážky sú bez náhrady mzdy.
Teoreticky by tento prípad mohol byť absencia na vyhadzov, ale skor to bude ta prekážka bez náhrady, zamestnanec má zakázané vyjsť z domu nariadením vlády pod hrozbou sankcie a predseda vlády sľúbil, že neúčasť na teste nebude trestana, na tom by sa mohol odohrať pekný súdny proces o neplatnosti výpovede alebo o neoodovodnenom sťahovaní 2 dní dovolenky za deň neprítomnosti. Na výsledok by som bol zvedavý.


V-čko
V-čko | 26.10.2020 08:01

Konečne rozumný zamestnávateľ.


Nepochop: každý je nahraditeľný neboj zvládnu to aj bez teba, veď ak je to pravda tak na tvoju pozíciu je už nachystaných ďalších pár nepochopov.


Daniel
Daniel | 26.10.2020 10:08

nepochop -> cintoriny su plne nenahraditelnych ludi. A to plati od nepamati, nie len pocas Covidu.


leader
leader | 26.10.2020 10:48

@nepochop som napaty ako to dopadne


matryx
matryx | 26.10.2020 12:01

@nepochop najväčší prúser na tom tvojom postoji je, že si myslíš, že si nejaký hrdina alebo frajer. pritom si len trottel


vlado
vlado | 26.10.2020 12:19

zamestnávateľ chce aby boli jeho zamestnanci zdraví? to je aká drzosť!


vierama | 26.10.2020 12:53

to nema ani hlavu ani patu. bud je to prekazka, alebo neospravedlnena nepritomnost. nemoze to byt aj aj. ten autor v tom ma gulas. naviac, lekar moze vystavit praceneschopnost na karantenu, takze zamestnavatel nemoze vtedy vyhodit zamestnanca. len vyhrazky ludom. ten zamestnavatel je primitiv. ti zamestnanci sa tam musia citit ako zbiti psi. ja by som nemohla pracovat pre zamestnavatela s takymto pristupom k zamestnancov, povysenecky chumaj to je. keby bol normalny, tak by komunikoval, robil osvetu a presviedcal pochybovacov. ale on nie je normalny. ma moc nad nimi. ved nech vyhodi okamzite vsetkych, macher.


Katolibanec
Katolibanec | 26.10.2020 13:08

@nepochop zaujimali by ma dovody preco na testy nechces ist. Ci mas na to naozaj nejaky relevantny dovod alebo len chces zistit ako moc si pre zamestnavatela dolezity/nahraditelny :D
Nemoznam doovd preco na testy neist. Vsetky dovody preco na testy neist sa dali zmenit na: "Co spravit, aby som na testy siel".
Napr, ak sa bojis, ze sa tam nakazis, tak si daj poriadny respirator, rukavice, alebo aj ochranny oblek.
Ze moze byt test falosne pozitivny? Tak si sprav dva alebo si zaplat pcr test.
Zaskrtnu ti pozitivny aby zobrali 20e ajked si bol negativny? Dopredu si pytaj, nech ti test aj ukazu.
Ze ti spravia tou palickou vyskrab z mozgu? Navstiv psychiatra ;)


Nathanael
Nathanael | 26.10.2020 13:18

Za blbosť sa platí. V tomto prípade doslova...


tmiro
tmiro | 26.10.2020 17:05

Keby bol zamestnávateľ príliš agilny
a v prípade, že zamestnanec dostane od lekára PN na karanténu za neabsolvovanie testu,
by sa opýtal praceneschopneho zamestnanca - co ti je?
Treba pohotovo odpovedať - AIDS.


vierama | 26.10.2020 19:16

ved nech zamestnanec ostane v karantene a lekarovi aj zamestnavatelovi tvrdi ,ze ma priznaky kovidu. tak dostane pn a vybavene. aj bez testu.


Katolibanec
Katolibanec | 26.10.2020 21:28

@nepochop to si myslelo aj tych 5594 infekcnych ludi na orave a bardejove, ze nie su nakazeni. Takto sa ich podarilo odchytit a oddialit tvrdy lockdown o niekolko tyzdnov a pomocou celoslovenskeho testovania sa mozno podari aj zvratit cely priebeh!
Uz len tie cisla odhalenych hovoria jasne, ze to nie je blbost a uz vobec nie vyhodene peniaze. Pri tak vysokych percentach infekcnych ludi by sme na pretestovanie pcr testami vyhodili nasobne viac penazi a ked sa test bude opakovat, tak sa odchyti aj pomerne velke percento falosne negativnych ..


Katolibanec
Katolibanec | 27.10.2020 09:00

@nepochop urcite sa rast minimalne spomali ale kedze bol vyhlaseny lockdown presne vtedy, ked sa robili testy, tak asi tazko zistime aky efekt malo testovanie a aky efekt mal lockdown. A samozrejme, ze sa to este na cislach neodrazilo, tie lahsie priprady sa ukazu cca za tyzden, tie tazke pripady lezia s ventilaciou aj viac ako mesiac..


register
register | 27.10.2020 09:57

efekt zavedenia / rusenia prakticky hociakeho opatreania sa dostavi najskor o tyzden.

@vierama - moze to vyzerat drsne z pohladu zamestnavatela, ale zas ist na test naozaj nieje tak strasny problem. je to fakt taky problem pretrpiet a obetovat 30-60 minut v tejto situacii? okrem toho, pokial ten zamestnavatel zamestnava samych nepochopov, tak sa tomu dost raznemu stylu nedivim.

@nepochop - byt tak psychiater, dal by som aj oblicku za to, aby som ta mohol skumat... si uplne fascinujuci pripad. ty si asi fakt myslis, ze si lietadlo :)


register
register | 27.10.2020 09:57

oprava - z pohladu zamestnanca


Katolibanec
Katolibanec | 27.10.2020 12:26

@nepochop uz si bol niekedy u zubara? :D pochybujem, kedze podla teba si urcite vies predstavit lepsie stravenych par hodin :D
to je mega super, intergalakticky nepriestrelny argument, ktory ta vystreli do vesmiru. Kam sa hrabe einstein s jeho teoriami, staci napisat, ze si vies predstavit lepsie stranevy cas a vsetky poucky sveta mozu ist do zadnice :D


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader