Gašo

JG | Kto ma nepozná, môže ľutovať ... kto ma pozná, už ľutuje:)

Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
jangaso
Keď pochopíte Zdroj: www.facebook.com
 
mch
mch | 24.9.2020 08:48

kedze sa v 90% pripadoch (u nas) pizza pecie v elektrickej rure so stvorcovym zakladom, tak je jednoduhsie robit pizzu stvorcovu. Pretoze na jedno upecenie by mohli spravit vacsiu pizzu, ajked je to prosku tazsie ju natiahnut do stvrcoveho tvaru, celkovo by tak usetrili vela casu na pecenie :)
Ze je pizza kruhova je cisto zalezitost tradicie, ze takto by mala pizza vyzerat :)
Tiez som robieval doma pizzu kruhovu, no ked som nasiel tip, ze je jednoduhsie spravit stvorcovu, uz nerobim inu len stvorcovu :) a Taliani nech cumia :D


leader
leader | 24.9.2020 10:45

stvorcova pizza je uz podplamennik


vlado
vlado | 24.9.2020 11:19

tvar pizze vychádza z procesu výroby. valčekom ľahšie urobiíš kruhový tvar akko štvorcový, prípadne sa cesto naťahuje rotovaní na ruke, opäť, odstredivá sila formuje veci do kruhu.


mch
mch | 24.9.2020 13:59

roztiahnut pizzu na stvorec trva presne o 10 sekund viac ako do kruhu. Upiect dve kruhove pizze miesto jednej stvorcovej s rovnakou plochou trva minimalne o 10 minut viac ;)


jedine
jedine | 24.9.2020 15:43

okruhla preto, lebo ako to uz bolo spomenute valcekom sa naskorej spravi kruhovy tvar, taktiez niektori tvaruju tu pizzu vyhadzovanim cesta do vzduchu a z toho je tiez kruhovy tvar; stvrcova krabica preto, lebo, ked ti donesu pizzu a pozriet podrobnejsie tu krabicu tak je to skladacka, ktora zapada do seba a pri kruhovom tvare by sa tak lahko zlozit nedala; trojuholniky preto lebo je to jediny sposob, ako rovnomerne rozkrajat kruhovu pizzu aby si ochutnal vsetko od kraja po stred.... zenam aj tak nikdy ziadny chlap rozumiet nebude....


JG
JG | 24.9.2020 16:22


mikchalus
mikchalus | 24.9.2020 19:38

JG: pekny pokus, ale pisal test testovaci, ta obyc stvorcova skatula vyjde tak asi 10 x lacnejsie ako 8 stajlingova uholnikova.


mikchalus
mikchalus | 24.9.2020 19:39

a tu vidite, ze tvorca tohto vtipu je dalsi kokotek, ktory nerozozna trojuholnik od kruhovveho vyseku.


mikchalus
mikchalus | 24.9.2020 19:40

ale aj tak je ten nazov pizze k zene nejako pritomno pritulno povedomo anatomicko blizky


tmiro
tmiro | 24.9.2020 22:18

A teraz tu o tom, ako Američania dali milióny na vývoj pera, ktoré by písalo na obežnej drahé okolo Zeme a ze Rusi vraj používajú ceruzku.


Mifan Nocaný
Mifan Nocaný | 24.9.2020 23:26

Štvorcová pizza sa robí tak, že sa urobí kruhová a oreže sa do štvorca. Jednoduché.


mikchalus
mikchalus | 24.9.2020 23:58

Mifan: no to je dobre, ja to vzdy rozvalkam a roztaham do stvorca. ale mladsia dcera vzdy brble, ze ona cchew radsej tu okruhlu z obchodu.


Nathanael
Nathanael | 25.9.2020 09:42

mch: Pointa je v tom, že o akej pizze píšeš. Ty si robíš pizzu doma v rúre na plechu. Ale tu sa píše o pizze, pečenej v špeciálnej peci a balenej do krabíc. A pri takej jednoducho pri inom ako kruhovom tvare nedosiahneš tú kvalitu...


vlado
vlado | 25.9.2020 13:04

mch: ide aj o proces jedenia, ak by si mal štvorcovú, tak máš kúsky bez kraja, bol by si celý zababraný, niečo by ti mohlo spadnúť na zem, takto má každý jeden kúsok chrumkavý okraj. celkovo, koláče, torty, všetko sa robí do kruhu, je to proste praktickejšie.


Nathanael
Nathanael | 25.9.2020 13:33

vlado: by si jedol príborom... viem, bolo by to už trochu iné jedlo... :)


mch
mch | 25.9.2020 17:34

@Nathanael nemyslim si, ze nie je mozne dosiahnut rovnaku kvalitu pri okruhlom ako pri stvorcovom tvare
a co sa tyka peci, tak vsetky elektricke pece "specialne na pizzu" su so stvorcovou zakladnou a aj tie kamenne, kde sa pecie na uhlikoch (ktorych je mimochodom minimum) su stvorcove a su tak vyhriate, ze je takmer vsade rovnaka teplota, cize pochybujem, ze by pizza stvorcoveho tvaru mala inu kvalitu len kvoli tvaru ..
@vlado aj svorec sa da nakrajat na vysece od stredu, cize kazdy kusok moze mat okraj, za ktory sa da chytit, akurat nebudu vsetky rovnake ;)


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader