Gašo

JG | Kto ma nepozná, môže ľutovať ... kto ma pozná, už ľutuje:)

Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
jangaso
Remeslá Zdroj: www.facebook.com
 
macska
macska | 5.11.2019 15:23

ja tam vidím jedno remeslo (obe dokopy)


Alli baba a XL výtržníkov
Alli baba a XL výtržníkov | 5.11.2019 15:48

Dane musi platit kazdy, len neviem naco je tej Dane tolo penazi. A to ze cirkvi neplatia dane je loz. Jedne z coho cirkvi neplatia dane su sakralne stavby, je to tak z viacerych dovodov, napr. nemozu s nimi obchodovat lebo sa jedna o historicke stavby, rekonstrukcia takych stavieb je mozna len pri zachovani dobovych technologii pod dozorom pamiatkoveho uradu co vyrazne material a prace predrazuje, su tahunom turistickeho ruchu


Rudolf Dovicin
Rudolf Dovicin | 5.11.2019 22:15

Dane neplatia ani z tzv. darov na charitu, ktoré sa potom minú na súkromné účely aj vo Vatikáne napr.
Info.Cz: Za peníze na charitu koupili luxusní nemovitost. Vatikánští úředníci opět v hledáčku policie


Alli baba a XL výtržníkov
Alli baba a XL výtržníkov | 6.11.2019 08:18

Rudo aj ty mozes zalozit dobrocinnu zbierku alebo chariu ktora bude nezdanena, takze to nie je zvyhodnenie cirkvi ale vsetkych dobrocinnych aktivit. Ak niekto vo vedeni zneuzije zverene prostriedky ma celit spravodlivosti ako vo Vatikane, tak na Slovensku, to neznamena, ze vsetci obcania su zlocinci.


petersonm
petersonm | 6.11.2019 11:24

otázne je , ktoré remeslo chceš vyšu kať viac...


vlado
vlado | 6.11.2019 18:50

tak ale prostitútka je aspoň nejak užitočná.


vlado
vlado | 6.11.2019 19:03

ali, konkrétnejšie sú od dane z nehnuteľností oslobodené pozemky a stavby alebo ich časti vo vlastníctve cirkví a náboženských spoločností, ktoré slúžia na vzdelávanie, na vedeckovýskumné účely alebo na vykonávanie náboženských obradov.

dani nepodliehajú ani zbierky či milodary, ročne sa ich vyberie niekoľko desiatok milónov. podľa vatikánskej zmluvy nepodliehajú ani verejnému vyúčtovaniu, čiže nikto presne nevie, koľko vyzbierali a ako ich použili.


Alli baba a XL výtržníkov
Alli baba a XL výtržníkov | 7.11.2019 09:02

vlado- tak neprispievaj


macska
macska | 7.11.2019 16:54

ak sú príspevky niekoľko desiatok miliónov, načo potom štát financuje cirkev?


vlado
vlado | 8.11.2019 10:48

ali, neprispievam, teda pardón, prispievam cez dane. príde ti v poriadku že tu cez nejakú inštitúciu, ktorá je dotovaná štátom, pretekajú desiatky, možno aj stovky? miliónov a nikto o nich nič nevie? kde končia tie peniaze?


Alli baba a XL výtržníkov
Alli baba a XL výtržníkov | 9.11.2019 23:00

ja zas nesledujem fotbal a dane tiez platim,


vlado
vlado | 10.11.2019 16:22

to nebola moja pointa. pýtam sa či ti nevadí, že cirkvi disponujú miliónmi bez akejkoľvek kontroly, pričom dostávajú ešte dane/dotácie. vadilo by ti to napríklad pri futbale? mne hej.


Alli baba a XL výtržníkov
Alli baba a XL výtržníkov | 10.11.2019 20:11

Ja tiez neviem kam idu dotacia na futbal? dobrovolne mam Kmotnikovi a Poorovi dopriat, radsej ako dovoli, aby nieco z moji dani malo ist na charitativne ucely, napr. Depaul Slovensko


vlado
vlado | 10.11.2019 23:12

to že to nevieš je jedna vec. totižto tieto dotácie sa dajú vyhľadať, sú transparentné. nebavím sa o výške, alebo kto koľko rozkradol, to je niečo iné. hovorím o tom že vieme koľko a kam ide peňazí, pri cirkvách to netušíme a ja sa ťa tretíkrát pýtam, či ti to nevadí.


Alli baba a XL výtržníkov
Alli baba a XL výtržníkov | 11.11.2019 08:23

Ako som napisal, radsej poslem vsetky svoje dane ktorejkolvek registrovanje cirkvi, lebo je predpoklad, ze sa pouziju na humanitu ako ked ich necham rozkradnut politickej mafii ktora "transparentne" postavi v meste prenosny nefunkcny prenosny zachod za obstaravaciu cenu 70 tis.€ a takych kseftov ako tato nefunkcna latrina mame po slovensku tisice. Hlavn, ze obstaravanie je transparentne.


vlado
vlado | 11.11.2019 14:12

ali, ak je to transparentne, vieš o tom a keď cítiš neprávosť, môžeš to dať na súd. ale v prípade cirkvi o ničom nevieš, netušíš či sa tie peniaze použili na nieču podporu alebo na luxusnú vilu https://www.inf...icie-43334.html teda sa to nedá kontrolovať. a neviem teda aký máš stupeň dôverčivosti, ale ak človek robí s peniazmi, ktoré sú mimo kontroly, musel by byť svätec aby si niečo neujebal.

súhlasím s tebou, že radšej dať peniaze na charitu ako štátu. tak sa ťa spýtam po štvrtý krát, či ti nevadí že cirkev manipuluje miolionmy bez kontroly, nepytam sa komu by si dal radšej peniaze, v tom sa zhodneme, pytam sa či ti to nevadi, stači ÁNO / NIE.


Alli baba a XL výtržníkov
Alli baba a XL výtržníkov | 11.11.2019 15:50

A ja ti opakovane pisem, ze radsej dam peniaze ludom ktory maju moju zasluzenu doveru, ale ludok ktorym zasluzene nedoverujem aj keby sa opierali o akukolvek pravnu normu, lebo pravo neie je to iste ako pravda. Takze logicky sa z toho da vyrozumet, ze mi to nevadi, ak by mi to vadilo tak by som im predsa NETRANSPARENTNE neprispieval.

Mal by som aj kolegom povedat, ze ked sme sa skladali pre kolegynu ktora ma choreho manzela aby o tom viedli zaznamy a aby doniesla platobne doklady? ved takto je ta zbierka netransparenta a co ak za to nekupila detom zakladne potreby ale zaplati trebarz benzin, to je hrozna predstava, dokonca by si mohla za to dopriat alkohol alebo inu skodlivu formu odburania stresu.


vlado
vlado | 11.11.2019 17:26

fajn takže ti to nevadí. ja myslím že som sa pytal jednoznačne, a tvoje odpovede mi prišli vyhýbavé.
na slovensku máme mrde charít a spolkov čo pomáhajú, všetky MUSIA robiť výročné správy a dokladovať čo s peniazmi robili, okrem cirkvi. ale ak ti to nevadí, tak fajn, dúfam že si si prečítal ten článoček čo som predtým dal odkaz, len aby si vedel do čoho ideš.

ešte na záver otázočka, vadí ti, keď farári zneužívajú deti a cirkev to kryje?


Alli baba a XL výtržníkov
Alli baba a XL výtržníkov | 12.11.2019 15:12

Na zaciatku diskusie niekto pisal o sprenevere penzai cirkvi za nehnutelnost, ako sa to mohlo odhalit ked sa nic neeviduje, ako je potom mozne, ze ak niekto v cirkvi tie peniaze pouzije na svoj prospech a nie na urceny ucel tak sa to zisti? ja som pod to napisal samozrejme treba to trestat, su to tiez len ludia a mnohi ludia maju lepkave presty, to ale este celu cirkev nerobi zlodejmi, lebo potm by aj v state v ktorom predstavitelia nieco potiahli boli vsetci obcania zlodeji. Asi to az take netransparentne nebude a mozno je to viac transparentne ako nefunkcny zachod za 70tis. v Komarne ktory bol "cestne" vysutazeny. Pisal si, ze ak je nieco transparentne da sa to potom napadnut sudne, ale to sa da aj pri tej "netransparentnej" cirkvi, akurat pri tom transparentom obstaravani, to prokurator zmetie zo stola, lebo mu obstaravatel predlozi dokumentaciu o vyberovom konani a nahodov podmienky splnala len ta firma co mala zachody za 70tis€ zhodou okolnosti boli nefunkcne.

A neviem preco sem pleties pedofilov, su to prasata ktore svoju uchylnost skryvaju za sutanou, alebo ucitelsku katedru ale to este neznamena, ze kazdy farar alebo kazdy ucitel je pedofil. Samozrejme patira do basy ak to cirkev skusala ututlat, tak si zasluzi potupu ktoru za to znasa, presne ako ktorykolvek politik ktory si naivne myslel, ze sa dake zlo da tajit donekonecna. Kazde zlo sa raz odhali, vid Kocner a vlada. Ja osobne poznam desiatky knazov a reholnikov a tiez pedagogov a zdravotnikov ktori su svedomiti a obetuju sa pre svoju pracu a ludi ktorym pomahaju a nestretol som medzi nimi zidaneho zlocinca ani uchylaka, jeidny moj znamy ktory bol obvineny z pedofilie bol MUDr. Marcel Brener a od zaciatku bolo vsetkym co ho poznali jesne, ze je to nezmyselne obvinenie co neskor potvrdilo aj vysetrovanie ale povest mu to poskodilo, lebo medialny linc sa uz neda vratit.


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader