Gašo

JG | Kto ma nepozná, môže ľutovať ... kto ma pozná, už ľutuje:)

Prasačiny momentálne nie je možné zobraziť.
jangaso
Tehla hriňovská Zdroj: www.facebook.com
 
mikchalus
mikchalus | 15.12.2018 23:53

su to z.m.r.d.i. v.y.j.e.b.a.n.c.i. ich syr som nikdy nekupoval, ale bolo mi strasne cudne, kua preco maju stale zlacnene hrinovske maslo ? skadial ho tolko maju, ked syry vyrabaju a syry su tucne ? haaaaa. prisiel na psa mraz. zo syra zoberu vsetok dobry tuk a daju hnusny palmac a dobry tuk predaju ako maslo. to je kseft. spiny. bojkotujem ich doteraz. aj keby maslo zadarmo davali nechcem ich. koliba (vyrobca) spinava.


Lodovik
Lodovik | 16.12.2018 00:32

Ved nikde nikto netvrdi, ze to ma byt syr ;) Kto si kupuje tehly, narezy, maslenka a podobne tazko definovatelne potraviny by mal s roznymi nahradami pocitat.


salamoon
salamoon | 16.12.2018 00:54

brat nakupil na mikulasa take predbalene balicky.... aj tam bol jeden sajrajt za druhym.... vraj "cokoladova pochutka" a podobne :D


Rudolf Dovicin
Rudolf Dovicin | 16.12.2018 14:42

Neviem, kto kupuje maslo a tučné syry, veď ten tuk je odpad obdobný palmovému tuku, ak nie horší...


Petoo
Petoo | 16.12.2018 17:55

to bude palmovy tuk priamo z Hrinovej ;D


mch
mch | 16.12.2018 18:09

Akoze Hrinovska tehla s palmacom je poriadne paux pas ale Hrinovska mliekaren tu u nas zbiera mlieko z polovice Oravy! Neviem ako to robia, ze sa im to oplati ale kazdy den tu toci kamion s mliekom aj s navesom.
A co sa tyka palmoveho tuku, tak je to hlavne o ekologii, ze sa kvoli palmovym plantazam vypaluju praalesy. Ano palmac ma najviac nasytenych tukov az okolo 50% ale kazdy tuk ma nasytene tuky, bravcova mast 40%, maslo 54%, olivac 14% .. takze ziadna vyhra. Nezerte vela a vyjde vas to na to iste ..


ko
ko | 17.12.2018 13:32

problem je, ze Hrinovska tehla nemusi byt zo Slovenska.. tak ako su cispy SLOVAKIA vyrobene v Cechach.. A tatransky ostiepok z Polska :)


Petoo
Petoo | 17.12.2018 14:24

Nikto nenamieta, ze Hrinovska tehla by bola vyrobena mimo Hrinovej (ani nie je). Ani Spisske, Bernske parky sa sice nevyrabaju len na Spisi ci v Berne, ale v pripade Hrinovej by sa to patrilo a skutocne plati, ze mliekaren Koliba,a.s. sidli priamo v Hrinovej.

Ale ide o ten figel, ze donedavna pod oznacenim tehla bol chapany klasicky syr vyrobeny z mlieka, napr. Eidamska tehla, Michalovska tehla atd. Avsak tu sa potichucky do receptury vludil palmovy tuk a nadalej sa to predava ako tehla. Ano, nikde tam nie je spomenute slovo syr, ale aj tak je to podla mna zavadzajuce. Napr. spominana Michalovska ci Sabinovska tehla zostali verne povodnym recepturam, teda stale je to syr iba z mlieka.

https://www.mil...tucna---blok/65
https://potravi...s/2002020230616


Lodovik
Lodovik | 17.12.2018 18:53

No pozeram, ze je to este horsie nez som cakal, dokonca vyrobky priamo oznacene ako syr mozu byt takto fejky.

https://www.ryba.sk/katalog/produkt/708616-1051-syr-tehla-45-cca-3-kg


smiler
smiler | 18.12.2018 14:32

Kokso, v živote som nekúpil nič, čo sa volalo tehla alebo syrový výrobok. Ani žiadne rastlinné tuky. Jedine maslo.


jeden-ony
jeden-ony | 18.12.2018 21:55

Tychto kreativnych potravinovych inzinierov z Hrinovej sledujem uz dlhsie a ide im. M'sielko a pod. Prznia dobre meno krasneho Podpolania.


 
Nie ste prihlásený, pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť!
( Prihlásenie | Registrácia )
 
 
loader